Aan het laden...
aan het laden

Zomerse Gladiolen

Zomerse Gladiolen

1 werkdag

Schitterende zomerbloemen vers van het land!

Wil je een bericht toevoegen?
nog 250 / 250 tekens over
Gewenste leverdatum

19,95

In winkelmand

Informatie Zomerse Gladiolen

Wat zijn ze prachtig deze dieprode gladiolen! De gladiool is een echte zomerbloem met aan twee kanten van de steel bloemen en komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. De naam Gladiool komt van het Latijnse woord ‘Gladius’, wat 'zwaard' betekent. Deze betekenis komt uit de Romeinse tijd toen de gladiatoren vochten. Ze vochten tot de dood erop volgde. Won je? Dan werd je bedolven onder gladiolen. Daar komt ook de uitdrukking: 'De dood of de gladiolen' vandaan. 

Wij vinden het gewoon een schitterende bloem. De lange stelen krijgen aan beiden kanten prachtige donkerrood gekleurde bloemen. Stijlvol, chique en speciaal. Door zijn eenvoud is het echt een hele pure bos en een echte eyecatcher in iedere ruimte. Uiteraard komen onze Gladiolen direct van de Hollandse kweker.

Leuk om te weten is dat een Gladiool groeit uit een knolgewas wat betekent dat de Gladiool voeding opslaat in de wortel, maar ook in de steel. Nadat de steel is afgesneden door de kweker leeft de Gladiool verder op die voeding uit de steel. Doordat de Gladiool lang is en bloemen geeft van onder tot boven kan het daardoor voorkomen dat de eerste bloemen al verwelken, terwijl de bovenste bloemen nog moeten bloeien. Haal daarom de onderste bloemen van de steel af als ze verwelken, dat scheelt energie voor de Gladiool en zo geniet jij nog van de overige frisse bloemen tot de laatste bovenste bloem! Je geniet nog langer van de Gladiolen als je na een paar dagen 2cm van de onderkant van de steel afsnijd en het water in de vaas ververst. 

Boeket inclusief:

✓ 10 verse en duurzame bordeaux kleur gladiolen
✓ Voorzien van gratis persoonlijke boodschap
✓ Bloemenvoeding en verzorgingstips inbegrepen
✓ Bezorgd in een speciaal voor bloemen ontworpen, duurzame verpakking
✓ Bloemen komen direct van duurzame gecertificeerde kwekers

Specificaties

Bloemsoort Gladiolen
Hoogte 70 cm
Maat L
Soort boeket Monoboeket
Kleur Bordeaux
Schrijf een beoordeling


Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Melkbus Vaas

9,95

Snoeischaar

9,95

Tony's Karamel Zeezout

1,75

Maak een keuze